В Стопанска академия близо 1400 магистри получиха своите дипломи на тържествени церемонии

Близо 1400 икономисти, неикономисти и професионални бакалаври, обучавали се в редовна и дистанционна форми по различните магистърски програми в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” получиха своите дипломи на тържествени церемонии. Приветствия към дипломантите от името на академичното ръководство поднесоха зам.-ректорите проф. д-р Марияна Божинова и доц. д-р Николай Нинов, директорът на центровете за магистърско и дистанционно обучение доц. д-р Драгомир Илиев, ръководителите на съответните магистърски програми. 


Сред гостите на церемониите бяха още зам.-ректорът на Донецки национален университет проф. дин Татяна Орехова и проф. дин Лариса Шаулска – декан на икономическия факултет в университета в Донецк, деканите на факултети в Стопанска академия, ръководители на катедри, центрове и звена, преподаватели. Официалните гости поздравиха и присъстващите в аулата на Стопанска академия родители и близки на дипломантите за оказваната през годините на обучението им помощ и подкрепа.


В рамките на церемониите, гл.ас. д-р Момчил Антов – координатор към Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, представи Алумни асоциацията на Стопанска академия, имаща за цел да поддържа „жива връзка” с бившите възпитаници на Свищовското висше училище, които са над 140 000. Дипломантите получиха информация за начините на присъединяване и формите за сътрудничество.
По традиция, тържествените церемонии по дипломирането на магистрите завършиха с ритуалното хвърляне на шапки пред сградата на ректора. 


Емоциите и вълнението от това, че вече държат в ръцете си заслужената диплома на магистър, дипломанти запечатаха чрез множество снимки в аулата на висшето училище, пред паметника на Дарителя Димитър Ценов и да други любими техни места, позирайки със свои преподаватели, родители, съпрузи, деца, приятели.