В Стопанска академия се дипломира третият випуск на Булстрад Академия


Дългосрочният съвместен проект на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп, озаглавен „Булстрад Академия”, който стартира преди една година, отново осигури възможност на служители от застрахователния бранш да повишат квалификацията си. Обучение по Застрахователен мениджмънт (Организация и управление на застраховането) премина третият випуск на Булстрад Академия, в който бяха обучени 20 служители от структурите на Булстрад и Булстрад Живот от градовете Бургас, Варна, Велико Търново, Казанлък, Нови пазар, Пазарджик, Пловдив, Петрич, Русе, Севлиево, София, Хасково и Ямбол.



Квалификационното обучение бе организирано от Центъра за професионално обучение към Стопанска академия, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО). Лектори от ЦПО бяха ръководителят на първата българска застрахователна катедра „Застраховане и социално дело” при Стопанска академия, доц. д-р Румен Ерусалимов и преподаватели от същата катедра, а гост-лектори от ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп бяха Иво Груев – изп. директор и член на УС на Булстрад, Пламен Шинов – изп. директор и член на УС на Булстрад и Благой Анков – зам.-директор на дирекция „Правна” на Булстрад.
Сертификатите на курсистите бяха връчени на тържествена церемония в зала Булстрад в Стопанска академия. Официални гости бяха доц. д-р Иван Марчевски – Ректор на СА, доц. д-р Тодор Кръстевич – Зам.-ректор по научноизследователска и проектна дейност, Иван Иванов – член на УС на Булстрад и Благой Анков – зам.-директор на дирекция „Правна” на Булстрад. В приветствията си към обучаемите те подчертаха значението на съвместния проект, който реално представя връзката между висшето образование и бизнеса. По думите им, дипломирането на третия випуск на Булстрад Академия е още едно доказателство за необходимостта от съвместната инициатива и нейната устойчивост.





Завършващите получиха своите квалификационни документи на сцената на зала Булстрад, облечени с академични тоги и под звуците на фанфари. Ректорът, доц. Марчевски връчи удостоверения и сертификати на отличниците на випуска – Силвана Цонева Стоева – мениджър екип от Севлиево и Димо Радков Чаков – експерт „Общо застраховане” от Пазарджик. Квалификационни документи на курсистите връчиха и официалните гости на церемонията. Тържественият момент бе запечатан с множество снимки с гостите на церемонията, преподавателите и модераторите на обучението.