Възможности за студентски стажове и сезонна работа в Гърция представиха пред възпитаници на Стопанска академия

Възможностите за студентски стажове и сезонна работа в Гърция представи пред възпитаниците на Стопанска академия „Димитър А. Ценов фирма Job Trust HR Recrutiment&Consulting (със седалище гр. Солун, Гърция). Срещата със свищовските студенти бе организирана с любезното домакинство на Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността.


JobTrust е консултантска фирма за подбор на персонал, специализирана в намирането, интервюирането и обучение на персонал за хотели и фирми. Философията на фирмата е тя да бъде възможно най-полезна и гъвкава, за да посрещне нуждите на клиентите и кандидатите отнасяйки се към всеки един поотделно и с уважение. По този начин клиентът може да се възползва от едно икономически изгодно решение за наемане, а кандидатите – безплатни консултации и желано работно място. За всяка фирма/ организация работната сила е най-важния фактор за успех. JobTrust набира и обучава служители, които да работят и да дават качествен резултат, навсякъде по света и същевременно, успешно да представят компания на световния пазар. По настояще фирмата работи с около 130 университета специализирани в областта на обучението по „Туризъм” от повече от 15 страни като: България, Румъния, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Швейцария, Австрия, Великобритания, Сърбия, Молдова, Украйна, Русия, Казахстан и др. На студентите, които преминат успешно своето практическо обучение им се предлага Сертификат изготвен от компанията с името на фирмата, периода на практиката, заеманата от обучавания позиция и други дейности и отговорности изпълнявани от лицето.


На презентацията, която бе второ издание за студентите от СА „Димитър А. Ценов”, собственикът на фирмата Александрос Савидис и Антоанета Абова представиха възможностите за работа в най-добрите хотели и студентски стажове в областта на обслужващия сектор в Гърция (позиционирани в Халкидики, Крит, Пелопонес, Родос, Кос, Корфу, Миконос, Санторини, Закинтос, Самос и други остров). Присъстващите студенти, от редица специалности, имаха възможността да научат какво предлага фирмата, кой може да кандидатства, как се кандидатства, каква е процедурата за подбор и възможностите за професионално израстване на студентите обучаващи се в специалност „Икономика на туризма”. От презентацията стана ясно, че всички услуги, които фирмата предлага на кандидатите са безплатни. Гостите разясниха кои са конкретните работни позиции, местоположението на хотелите и курортите, преимуществата на сезонната заетост, разходите на участниците в Job Trust програмите и други въпроси, интересуващи присъствалите студенти. Те посочиха и 10-те най-важните причини, поради които студентите си заслужава да кандидатстват по програмите на фирмата. Сред тях са възможността да се обучават на работното място и да станат част от динамичния отбор на професионалистите, да придобият опит и познания в сферата на туризма, да получат персонална подкрепа по време на тяхната работа в Гърция и официален сертификат за обучение. Освен това, представените студентски стажове и позиции за сезонна работа в южната ни съседка дават възможност на студентите да осъществят нови запознанства и приятелства с техни връстници от различни държави, да подобрят говоримия си английски, да комбинират работа и почивка, да опознаят гръцката история и култура.
Александрос Савидис и Антоанета Абова поясниха, че подробна информация заинтересованите могат да намерят на сайта www.jobtrust.gr. Презентацията пред свищовските студенти приключи с обещание за нова среща през пролетта и с неформални разговори между участниците.