Възможностите за публикуване в Emerald представиха в Стопанска академия

Възможностите за публикуване в световноизвестното британско издателство Emerald бяха представени в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. По покана на академичното ръководство и със съдействие на Центъра за международно сътрудничество и проекти, в Свищовското висше училище гостува Алек Игин – регионален мениджър за Южна и за Източна Европа на Emerald Group Publishing Limited. На срещата присъстваха професори и доценти, млади учени – докторанти и асистенти, представители на академичната библиотека и на Института за научни изследвания.


Представяйки компанията, основана през 1967 г., Игин подчерта, че издателство Emerald има дългогодишен опит в областта на социалните и икономически науки. По думите му, българските автори, които публикуват в Емералд ще влязат бързо в международния обмен на цитирания и научни референции чрез издаваните книги, списания и серии в база данни. Гостът разясни пред академичната общност как може да се започнете публикуването, каква е политика на приемане на публикации, кои издатели и рецензенти да търсят и как могат да направят експертна проверка на работата си.


Алек Игин сподели, че до момента около 40 български автори са публикували в Emerald и подчерта, че сред тях е доц. д-р Пламен Пътев, преподавател в катедра „Финанси и кредит” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. След като  представи възможностите за публикуване във водещото независимо издателство с глобално влияние върху научните изследвания в различни области, Игин отправи и покана към преподавателите в Свищовската академия за участие в ежегодния конкурс за писане на казуси, който организира Emerald.