Възпитаници на Стопанска академия са сред отличените млади икономисти на България

Възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” са сред победителите в националния конкурс „Млад икономист – 2013”, организиран от Съюза на икономистите в България. Тазгодишното издание на конкурса бе на тема „Електронна търговия и интернет маркетинг”. Възпитаници на Стопанска академия завоюваха призови места в две от общо трите категории, в които участваха над 100 души от 12 български и три чуждестранни висши училища.

Докторантът Милен Митков, към катедра „Застраховане и социално дело”, се класира на второ място в категория „млади специалисти и докторанти”. При участието си в националния конкурс, свищовския докторант бе отличен и със специалната награда на Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”.

Със своята екипна разработка, свищовските магистри по „Финансов мениджмънт” - Александрина Александрова и Васил Михайлов, получиха трета награда в категория „студенти”. Други пет студента от Стопанска академия получиха почетни грамоти за успешно представяне в същата категория на националния конкурс „Млад икономист – 2013”.

Победителите в конкурса бяха наградени на официална церемония в Националния дом на науката и техниката, където бяха приветствани и от проф. дфн Кръстьо Петков – председател на Управителния съвет на Съюза на икономистите в България.