„Вечер на студентите” даде старт на пролетните прояви, организирани от Студентски съвет при Стопанска академия

„Вечер на студентите на Стопанска академия” организира Студентският съвет в Свищовското висше училище. Над 400 студенти от различни курсове и специалности се събраха за да отпразнуват заедно началото на пролетта и да се забавляват със своите приятели. По думите на председателя на Студентския съвет Георги Димитров, такъв грандиозен купон не е правен през последните 4-5 години. 


Сред официалните гости на пролетното събитие бяха представители на академичното ръководство, които приветстваха инициативата и изразиха подкрепата си за поредната студентска проява. Празникът в Стопанска академия уважи и председателят на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова. За доброто настроение и незабравимите преживявания на свищовските студенти допринесоха изпълненията на култовия български тромпетист Йордан Йончев – Гъмзата, участващ в Ку-ку бенд. 


Поредицата развлекателни прояви, които Студентският съвет организира, продължава с няколко турнира, които ще се проведат до края на м. март. Любителите на шаха ще могат да премерят сили на черно-бялата дъска на 28 и 29, а на 30 март ще бъде турнира по табла. На 30 и 31 март в спортната зала на Корпус Юг ще се състои волейболен турнир. 

Студентски съвет организира и фото конкурс на тема „Свищов – градът на 100-те първи неща”. Конкурсът е насочен само и изцяло към студентите на Стопанска академия, като едно от изискванията е снимката да е авторска и да е направена в град Свищов. Желаещите да участват трябва да изпратят своята снимка на e-mail saphotokonkurssa@gmail.com най-късно до 31.03.2016, 23:59 ч.Снимките ще бъдат оценени от специално жури. Петте най-добри снимки ще продължат във втори кръг, който ще се проведе във facebook страницата на Студентски съвет. Авторът на снимката, събрала най-много харесвания, ще спечели специални награди, които „със сигурност ще го заинтригуват”, обещават организаторите.