Вилияна Григорова e 20-хилядния магистър в дистанционна форма на обучение в Стопанска академия

Стартира учебният процес в магистърска степен в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в редовна и дистанционна форми.
 

На първите консултации за семестъра специално приветствие бе поднесено от Вилияна Петрова Григорова – 20-хилядния магистър в дистанционна форма на Свищовската Алма матер. Студентската е завършила степен „бакалавър” в специалност „Финанси” на Академията и има отлична балообразуваща оценка при записването си в Магистърска програма „Финансов мениджмънт”, ръководена от ректора на СА „ Д. А. Ценов” – проф. д-р Величко Адамов. С придобитите компетенции от бакалавърската степен тя вече има професионална кариера по специалността в родния град Бургас, чийто кмет – Димитър Николов – е също възпитаник на магистърска програма „Финансов мениджмънт” на свищовското висше училище.

Пред новия випуск студенти в дистанционна форма, директорът на Центъра за магистърско обучение доц. д-р Михаил Чиприянов представи лидерските позиции на Академията на българския образователен пазар. В своето приветствие към магистрите зам.-председателят на Общото събрание и ръководител на катедра „Финанси и кредит” доц. д-р Андрей Захариев подчерта уникалността на новия випуск дистанционни студенти, които „започват да изкачват стръмния път на познанието в магистърска степен непосредствено след отбелязването на вековния юбилей от дарението на патрона на академията – Димитър Апостолов Ценов”.

Доц. Захариев анонсира пред новите дистанционни студенти и успешния пилотен прием на първия академичен випуск в магистърска програма на английски език – „Financial Management”, с която подобно на старта на дистанционното обучение през 1999 г. се създават условия за нова, вече международна експанзия на образователните продукти на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”.