Випуск ’1973 чества 50-годишен юбилей и основа нов алумни клуб

Възпитаници на Стопанска академия „Д. А. Ценов” от всички специалности на Випуск ’1973 отбелязаха своя 50-годишен юбилей с другарска среща в родната Алма Матер. След предварителна заявка от организационния комитет, за провеждане на срещата административно съдействие бе осигурено от академичния Кариерен център.

Очакващи с нетърпение честването на половин век от дипломирането си, част от юбилярите пристигнаха по-рано и разгледаха албум със снимки от преди 50 години. Заели своите места на студентските скамейки в аулата на Висшето училище, гостите бяха приветствани от Димка Генчева – организатор към академичния Кариерен център. Тя поясни, че дейностите, които Кариерният център администрира – Образователен маркетинг, Кариерно консултиране, Алумни и Медийна политика, PR и реклама, са пряко свързани една с друга и осъществяват връзката между студенти, възпитаници и работодатели. Като организатор и кариерен консултант тя с радост разказа за успехите и на възпитаници, и на студенти, които се включват в различни кариерни инициативи и в конкурси. „Всяка година възпитаници на Академията са с награди за призови места в различни национални конкурси. Успехите в кариерното развитие на нашите възпитаници и студенти са активен индикатор, а и всяка година се повишава търсенето на нашите възпитаници и студенти от страна на работодателите”, подчерта Димка Генчева. Тя представи и идеята на Асоциацията на възпитаниците (Алумни асоциация) на Свищовското висше училище. В желанието си да поддържат жива връзка с родната Алма Матер, участниците в другарската среща основаха алумни клуб „Випуск ’1973”, а за председател избраха Гинка Петкова.


След официалната среща юбилярите посетиха Академичния музей, където разгледаха експозицията с вещи на Дарителя Димитър Ценов, а в обновените табла със снимки от историята на Свищовското висше училище, с радост откриха и свои преподаватели.