Випуск ’1971 проведе поредна алумни среща в Стопанската академия

Възпитаници от всички специалности на Випуск ’1971 се събраха пред Ректората на Свищовската академия и проведоха срещата в аулата на родната Алма Матер. Випускът основа алумни клуб през 2016 г., а поради пандемията, отбелязаха своят 50-годишен юбилей от дипломирането си през миналата (2022 г.) година.
Съхранили порива на младостта и спомените за студентските си години, възпитаниците на Свищовското висше училище, дипломирали се преди повече от половин век, отново седнаха на студентските скамейки в най-голямата аудитория. Срещата бе организирана от самите тях с подкрепата на академичния Кариерен център. Невяна Атанасова – основен организатор на тазгодишната среща, поздрави своите колеги и подчерта, че наред със спомените от студентските си години, те отново ще споделят извървения житейски път, болките, грижите и мечтите си, свързани с деца, внуци и правнуци.

Приветствие от името на ректора, проф. д-р Марияна Божинова и от името на академичното ръководство поднесе зам.-ректорът доц. д-р Искра Пантелеева. „Добре дошли отново в този прекрасен крайдунавски град, в този град, в който сте получили висше образование, в който сте създали приятелства, намерили сте съмишленици и партньори в професионален или семеен план”, каза доц. Пантелеева. Тя ги поздрави и за отговорното отношение, което имат и днес към своята Алма Матер.
Организаторът към Кариерния център, Димка Генчева също приветства гостите и им предостави списък с учредителите н алумни клуба, към който се присъединиха и нови членове, участващи в тазгодишната среща. „Възпитаници от различни специалности и випуски подпомагат настоящите студенти като споделят опит от своята кариера, участват като лектори, ментори и доброволци в кариерни форуми и в други образователни инициативи на Академията”, посочи Димка Генчева като добър индикатор за реалната връзка между теоретичното и практическото обучение на младите хора.

След официалната среща в аулата, гостите посетиха Академичния музей, където с кратка беседа уредникът Маргарита Дончева им припомни историята на Дарителя Димитър Ценов и на Свищовското висше училище.