Висок спортен дух събра над 120 студенти в аеробик маратон

Второто издание на аеробик маратона, организиран от Студентски съвет и катедра „Физическо възпитание и спорт” в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, и тази година отново се радваше на изключителен интерес сред студентите и събра над 120 участнички  в Спортния комплекс на академията. В препълнената зала по волейбол, в която студентки от различни курсове и специалности, както и въодушевена „агитка“ от техни колеги и приятели, ст.преп. Елиз Караманлиева даде старт на поредния аеробик маратон. Сред специалните участници в спортното събитие бе проф. д-р Теодора Димитрова, зам.-ректор на Стопанска академия, която с подходящ спортен екип се включи в маратона, сливайки се с общата еуфория и настроение както на останалите участнички, така и на организаторите на спортния празник. Той се проведе в един кръг, в рамките на 60 минути,  под ръководството на инструктора по спортна аеробика ст.преп. Силвия Иванова.

Представянето на участничките бе оценявано от  жури, в състав: ст.преп. Асен Атанасов, ст.преп. Радослав Николов и ст.преп. Невена Христова-Въткова, преподаватели  от кат.“Физическо възпитание и спорт“ на висшето училище, които внимателно наблюдаваха как се справят участничките през всички фази на състезанието – подготвителна част и загряване, последвано от комплекс от стъпки, бегови упражнения  и подскоци с особена интензивност,  леки упражнения за разтягане и релаксиращи движения. Повече от половината участнички, които издържаха до финала, демонстрирайки бързина, издръжливост и издържано техническо изпълнение, определено впечатлиха не само ентусиазираната публика, но и компетентното и прецизно жури.

Победителите в аеробик маратона, както и всички, които се включиха в спортния празник, бяха  приветствани от зам.-ректора по студентска политика и академично развитие – проф. д-р Теодора Димитрова, която същевременно е и председател на  Университетски спортен клуб „Д. А. Ценов“. В обръщението си тя пожела на и участниците, и на организаторите завинаги да запазят желанието си да спортуват, а изградения в тях спортен дух да ги съпътства винаги. На призьорките, заели първите три места, тя връчи статуетка, тениска с логото на академията и грамота. Това са Николета Трайкова – класирала се на  първо място, Александра Ангелова – на второ място и Александра Стоянова - на трето място.

С медали бяха наградени останалите участнички, класирали се в челната десятка – Светослава Валентинова, Станислава Стоянова, Анна Драшанска, Йорданка Занкова, Деница Гатева, Анелия Асенова, Ниляй Зекериева и Кристиана Димитрова, връчени на призьорките от заместник-председателката на Студентския съвет Олга Любенова. В духа на оживения и приповдигнат дух на състезанието, бяха присъдени и специални награди: за „Мис Аеробика“ , връчена на Ива Георгиева, студентка от І курс, спец. „Финанси“; Мис „Пролетно настроение“ – Йоана Михайлова, също първокурсничка, както и закачливата награда Мис „Атрактивна прическа“ – Росица Радионова.

На всички участници в състезанието бяха връчени грамоти за участие, както и спортни тениски с логото на академията.

На церемонията по награждаването на участничките в маратона,  медали бяха връчени и на победителите в провелите се наскоро клубни турнири по Баскетбол 3 х 3 от ст.преп. Радослав Николов: челното  място бе присъдено на отбора „Телетъбис“,  второ място – за „Плейбойс“ и на трето – „3-те менки“.