Втори детски футболен турнир за „Купата на Ректора” се проведе в Свищов

За втора поредна година в Свищов се проведе детският футболен турнир за „Купата на Ректора” на Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов”. В рамките на два дни, закритата спортна зала на Корпус Юг бе изпълнена с много футболни емоции, за които допринесоха и организаторите – ФК Лато, и участниците – едни от най-добрите детски футболни школи в региона, в двете възрастови групи – деца, родени през 2015 година и деца, родени през 2016 година.


Шампионската титла и Купата на Ректора, в надпреварата при по-малките, завоюва отборът на Фортуна – Плевен, на второ място се класираха малките Болярчета, а домакините от Лато – Свищов спечелиха купата и бронзовите медали за трето място. Наградите на победителите връчи ректорът на Свищовската академия, проф. д-р Марияна Божинова. Тя поздрави организаторите и участниците в турнира за прекрасната инициатива, и освен купите и медалите на призьорите, връчи и индивидуалните награди. Най-добър вратар на турнира се оказа малчуганът от Фортуна – Плевен, Владислав Мозоков, а призът за голмайстор спечели свищовското острие Иван Ганчев с 15 точни попадения.

Купата на Ректора при децата, родени през 2016 година, остана в Свищов. Вицешампионската титла и сребърните медали завоюваха Болярчетата от Велико Търново, а бронзовите медали и купата за трето място получи Фортуна – Плевен. Купите и медалите връчи председателят на Общото събрание на СА „Д. А. Ценов”, проф. д-р Красимир Шишманов. Приза за голмайстор на турнира грабна Искрен Гендов от Лато – Свищов с 15 точни попадения, а най-добър вратар се оказа свищовският страж Валентин Копоев, който през целият турнир допусна само две попадения в своята врата.
Организаторите на спортната проява изказаха искрени благодарности на ръководството на Свищовската академия за подкрепата, на всички прекрасни деца, треньори и родители от участвалите отбори, и на Фондация „Алтернатива за Дунава” за помощта при осигуряване на наградите.