Зам.-ректорът на Академията доц. Ерусалимов участва в изпитна комисия на КФН за застрахователни брокери

На 27.11.2021 г. в сградата на Комисията за финансов надзор (КФН) се проведе изпит за професионална квалификация на застрахователни брокери, при спазване на противоепидемичните мерки. Всеки от допуснатите кандидати, както и членовете на изпитната комисия представиха удостоверения за ваксиниране или преболедуване на COVID-19. Зам.-ректорът на Стопанска академия „Д. А. Ценов” и ръководител на катедра „Застраховане и социално дело” доц. д-р Румен Ерусалимов, беше част от изпитната комисия, която се председателстваше от Владимир Савов (зам.-председател на КФН, ръководещ Управление „Застрахователен надзор”).

Членове на изпитната комисия бяха също представители на Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери, както и експерти от КФН.

Изпитът започна в 10.00 ч. с изчитане на указания за неговото провеждане. Допуснатите кандидати имаха два астрономически часа за решаване на изпитен тест, изготвен в три различни варианта, съдържащи 50 въпроса от закрит тип с четири алтернативи на отговор.

Изпитът се проведе анонимно, като всеки от кандидатите получи вариант на изпитния тест, изпитна карта за нанасяне на отговорите, както и бланка за попълване на имената, която беше запечатвана в отделен плик. Критерият за успешно преминаване на изпита е верен отговор на поне 80% (40 верни отговора) от зададените в съответния вариант на теста въпроси. Между кандидатите за получаване на сертификат от КФН, който ще им даде право да бъдат управители на застрахователен брокер, бяха и двама възпитаници на Свищовската академия. Резултатите от проведения изпит ще бъдат официално обявени на страницата на Комисията за финансов надзор - www.fsc.bg