Заместник кметът на община Никопол изнесе публична лекция пред завършващи магистри от магистърски програми, водени от катедра „Стратегическо планиране“

На 03.07.2023 г. г-жа Анелия Димитрова, Зам.-кмет на община Никопол, изнесе публична лекция на тема „Управлението на проекти като инструмент за местно социално-икономическо развитие“.  Тя сподели част от своя ценен практически опит със завършващите магистри, обучавали се по магистърски програми, водени от катедра „Стратегическо планиране“.

Г-жа Димитрова представи в своето изложение набора от ключови умения и компетентностите, които бъдещите служители в администрацията е необходимо да притежават и развиват. Тя акцентира на изключителната важност на добрата работа в екип, както и способността да се работи с висока степен на отчетност и професионализъм. С приветствие към магистрите и мотивиращо слово се включи и г-жа Искра Ангелова, Експерт в община Никопол. На финала на публичната лекция доц. д-р Евелина Парашкевова-Великова, Ръководител на катедра „Стратегическо планиране“, поднесе почетна грамота на г-жа Димитрова в знак на добро партньорство и пожела на студентите успешна професионална реализация.

В подкрепа на това бе подписан и Меморандум за сътрудничество между община Никопол, от една страна и Стопанска академия „Д. А. Ценов“ и к-ра „Стратегическо планиране“, от друга. С това се направи и заявка за съвместни бъдещи инициативи за утвърждаване на връзката наука-практика.