Заместник-ректорът на СА „Д. А. Ценов“ - доц. д-р Здравко Любенов се срещна с ученици от трите най-елитни училища в гр. Смолян и сключи Меморандуми за сътрудничество

На 29 и 30 април 2024 г. доц. д-р Здравко Любенов – Заместник-ректор "Международно сътрудничество, студентска политика, институционални комуникации и продължаващо обучение" се срещна с ученици от 11 и 12 клас на трите най-елитни училища в гр. Смолян и сключи Меморандуми за сътрудничество.

Първо, възможностите за кандидатстване в СА „Д. А. Ценов“ бяха представени в Профилирана природо-математическа гимназия "Васил Левски" (Райковска гимназия) гр. Смолян, която има 125 годишна история и се счита за най-авторитетното учебно заведение в Средните Родопи. Доц. д-р Здравко Любенов отговори на поставените въпроси и при срещата с директорката на училището – г-жа Мария Илиева сключи Меморандум за сътрудничество.

След това беше посетена Езикова гимназия "Иван Вазов" гр. Смолян, която със своята 35 годишна история е първото и единствено езиково училище в областта. Учениците от 11 и 12 клас проявиха интерес към предоставената от Заместник-ректора информация, а при разговора със Заместник-директора г-н Димитър Иванов беше изразено желание за задълбочаване на сътрудничеството.

Със задълбочено внимание беше изслушан Заместник-ректорът и в Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" - град Смолян, създадено през 1856 година и днес утвърдено като най-иновативното в областта. Директорката на училището – г-жа Росица Шехова изрази удовлетворение от срещата и желание за направата на съвместни мероприятия. Беше сключен и Меморандум за сътрудничество.