„Здравен мениджмънт” е сред най-предпочитаните квалификационни програми в Стопанска академия

„Здравен мениджмънт”, „Съдебно-счетоводни експертизи” и  „Управление на човешките ресурси” са сред най-предпочитаните квалификационни програми от кандидатстващите за следдипломно обучение в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. През новата учебна 2013-2014 година следдипломно обучение ще бъде организирано в следните квалификационни направления: „Финанси”, „Застраховане”, „Социално дело”, „Информационни технологии”, „Маркетинг”, „Международни икономически отношения”, „Публична администрация”, „Стопанско управление”, „Контрол”, „Счетоводство”. Над 50 са специализациите, в които кадри с висше образование (професионален бакалавър, бакалавър и магистър) от всички сфери и отрасли на стопанската дейност (икономисти и неикономисти), могат да повишат квалификацията си.

Обучението е с продължителност от шест месеца до една календарна година и се провежда в модулно-дистанционна форма с включени индивидуални консултации с преподавателите. В отговор на специфичните потребности на кандидатите за следдипломно обучение, в Академията се изготвят индивидуални програми за всеки обучаем в различни  направления и учебния план се специфицира съобразно нуждите на специализанта.

Кандидатстващите за следдипломно обучение в Стопанска академия са все по-мотивирани да повишат своята квалификация, с все по-високи нива на знания са и конкретни изисквания относно това, което искат да научат  – констатират професори от свищовското висше училище. Освен това, статистиката на сектор „Следдипломно обучение” към Центъра за следдипломно и факултативно обучение при Стопанска академия показва, че в последно време се засилва и интереса от страна на фирмите, които изпращат свои служители на обучение за придобиване на допълнителни умения и компетентности. Така с превръщане на концепцията за учене през целия живот в реалност, се засилва връзката между теория и практика. От една страна специализантите получават търсените от тях нови знания и надграждат своето образование, а от друга –  преподавателите имат обратна информация как техните студенти прилагат на практика наученото чрез различните форми на допълнителна подготовка.


Кандидатстването за следдипломно обучение в Стопанска академия е непрекъснат процес. Поради индивидуалния характер на обучението няма конкретни срокове за записване и документи се приемат целогодишно.